Blog Archive

cauta in blog

July 18, 2009

Fiul ministrului tineretului este reverend in Prima Bisterica Ateista, in timp ce mama sa sfinteste biserici ortodoxe


EXPLICATIE FOTO: Instantaneu din decembrie 2008 , cand Sorina Placinta a sfintit biserica pe care o ctitorise, pe fosta platforma industriala din Sudul Focsaniului, in prezenta P. S. Epifanie Norocel, episcopul Buzaului si Vrancei, si protopopului Nicolae Cobzaru. Hramul bisericii este „Sf. Andrei”, dupa numele fiului ministrului (FOTO)

Fiul din prima casatorie al proaspatului ministru al Tineretului si Sportului, Sorina Placinta activeaza intr-una dintre cele mai dezvoltate organizatii laice din lume, Prima Biserica Ateista. Andrei Placinta, a devenit reverent in luna aprilie 2008 si are dreptul sa organizeze si sa participe la slujbe in zona localitatii elvetiene Montreux, unde de altfel isi are si resedinta din tara cantoanelor familia celui mai nou ministru din cabinetul Boc. In incercarea noastra de a vorbi cu ministrul tineretului si sportului, acesta nu a putut fi contactata pana la inchiderea editiei.

Cine si-ar fi inchipuit ca cel mai nou membru al Executivului, ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, are legaturi extrem de stranse cu Biserica Ateista una dintre cele mai dezvoltate organizatii la nivel mondial. In timp ce pentru a ajunge senator PD-l de Vrancea, doamna ministru impartea pomeni electorale si sfintea biserici in circumscriptia din care facea parte, la mii de kilometri distanta fiul acesteia, Andrei Razvan Placinta, stabilit in Elvetia la resedinta familiei, se ocupa cu altfel de slujbe, anume acelea de negare a existentei lui Dumnezeu, in cadrul First Church of Atheism (Prima Bisterica ateista). Tanarul membru al familiei placinta, plecat initial pentru a-si desafarsi studiile in tara Cantoanelor si-a descoperit noi valente ale propriei personalitati, devenind in luna aprilie a anului trecut reverend al acestei organizatii laice intenationale, avand dreptul sa participe si sa organizeze slujbe ateiste, ale caror scop este acela de a elibera lumea de credinta religioasa prin promovarea anumitor principii ateiste pe baza terminologiei crestine.

Stab in organizatie pentru bani
Bisterica Ateista dispune de cele mai multe filiale in Statele Unite ale Amercii, dar organizatia s-a exstins cu ajutorul internetului si in tari ca Australia, Canada, China, Germania, Franta sau Marea Britanie.Chiar daca Romania nu bifase aceasta mica „portita de libertate spirituala” pana in prezent, tara noastra se poate lauda ca are un demn reprezentant si activist in interiorul organizatiei.
Sustinut in Elvetia pe banii familiei ministrului Tineretului si Sportului, Razvan Placinta a devenit Primei Biserici Ateiste, organizatie in legatura cu care preotii sustin ca este o erezie, fiind similara asa-zisele biserici sataniste.
Andrei Razvan Placinta a obtinut, pe internet, titlul de "reverend". Membrii acestei asa-zise biserici pot deveni "pastori", "reverenzi", care sint "hirotonisiti" direct pe internet. Ei jura sa elibereze lumea de credinta religioasa si "oficiaza" ceremonii ateiste la nunti si inmormintari, unde se neaga existenta lui Dumnezeu. Toate aceste date pot fi gasite pe pagina de interent a organiozatiei , locul unde se precizeaza ca aceasta ”s-a nascut din necesitate". A fost creata de Paul si Jacki McMaster, biserica fiind prima societate de acest gen. Este dedicata in exclusivitate ateilor hirotonisiti astfel incat si ei sa poata sustine ceremonii, care pana acum puteau fi sustinute doar de oameni religiosi." Principala ideee in jurul careia organizatia in orienteaza doctrinele este aceea ca stiinta si ratiunea formeaza baza vietii. "Vrem sa oferim un loc unde ateii sa fie hirotonisiti, pe gratis, si, in acelasi timp, un centru unde ateii sa gaseasca pastori care sa slujeasca la ceremoniile lor. Doctrina noastra este aceasta: <>".

Hranirea spiritului trece prin burta
Reverenzii sau pastorii bistericii ateiste nu pot fi scosi la evenimente cu una cu doua, pentru a hrani spiritual „turmele” lipsite de orizont. Acestia pot fi scosi din casa doar in schimbul unor sume de bani, pentru ca, pana la urma oameni sunt si ei, iar problemele spirituale pot fi hranite doar cu „verzisori”, si asta pentru ca si ei la randul lor trebuie sa-si amortizeze investitiile facute in obtinerea ranului bisericesc..
Pretul pentru aceste servicii este negociabil, dar costul mediu este de 150 de dolari americani pentru fiecare ora de prestatie spirituala. Pe site-ul organizatiei se mai arata ca "pastorul" ateist va putea sa slujeasca la nunti, inmormantari, logodne si oricare alte ceremonii, ca orice preot. Preotii "Primei Biserici Ateiste" primesc "un certificat legal de hirotonisire" si o legitimatie, la pretul de 14,95 dolari, un pachet cu trei certificate de casatorie la pretul de 9,95 dolari, un permis pentru parcare care costa 8,95 dolari si sunt inclusi in lista de pastori a site-ului, daca platesc 6,95 dolari.

ACCESEAZA AICI LINKUL SPRE PAGINA IN CARE APARE NUMELE LUI ANDREI PLACINTA pe First Church of Atheism

Andrei Tudor

SURSA GARDIANUL

No comments: