Blog Archive

cauta in blog

July 20, 2009

30 de israelieni, reţinuţi în cazul de trafic de embrioni umani din România - VIDEO 30 de israelieni, reţinuţi în cazul de trafic de embrioni umani

30 de israelieni, reţinuţi în cazul de trafic de embrioni umani din România

Un număr de 30 de israelieni au fost arestaţi într-o clinică de fertilizare din Bucureşti, iar ambasada Israelului în România ţine legătura în mod strâns cu autorităţile române în încercarea de a soluţiona cazul acestora, relatează site-ul Ynetnews.com.

Un oficial al Ministerului de Externe a declarat că israelienii au ajuns în capitala României pentru tratamente medicale.

Cei mai mulţi dintre ei au fost eliberaţi în schimbul unei garanţii financiare, în timp ce alţi doi au rămas în arest şi şi-au angajat avocaţi care încearcă să obţină eliberarea lor.

Zeci de persoane au fost arestate, printre care şi membri ai conducerii clinicii, şi sunt interogate în legătură cu traficul de celule umane stem.

Printre acestea se numără mai multe femei israeliene, suspectate că şi-ar fi vândut ovulele.

Consulul general al Israelului la Bucureşti, Lilly Ben Harush, a primit detalii despre acest incident duminică noaptea, iar autorităţile israeliene au confirmat informaţiile privind arestarea conaţionalilor lor.

Industria traficului de ovule ale femeilor isreliene a luat amploare în ultimii ani, în special în instituţiile medicale din străinătate, întrucât legea israeliană interzice donarea de ovule, cu sau fără bani. Astfel se apelează la clinici private din România, Ucraina, Cipru, Spania sau alte ţări europene.


Mediafax

No comments: