Blog Archive

cauta in blog

November 5, 2009

Iisus, Hristosul Tatalui

Nu traim o era post-crestina, cum spun unii, ci ACEEASI era pre-crestina. Biserica nu a aparut in spatiul orizontal pe cale seculara ( ca si propunere de interval/ exil) ci este o realitate divino-umana cu componenta vericala. Aceasta componenta verticala o da Intruparea Fiului. Din acel ground-zero, Biserica isi arata Puterea in lume. Stalpul lumii este Iisus Hristos.
Diferenta intre pre-crestinitatea ante-Intrupare si pre-crestinitatea post-Intrupare este NULA. Traim in jurul Bisericii nu inainte sau dupa Biserica. Cei ce suntem in Biserica trebuie sa lucram cu Puterea Bisericii nu cu puterile acesti lumi.
O intrebare: CUM SCAPI DE CUVANTUL LEGII, de cuvantul ce fundeaza lipsa Puterii lui Dumnezeu? Pai... nu scapi. Fariseii incercau "sa-l prinda pe El in cuvant". In care cuvant? In cuvantul Legii, desigur.
L-au prins in cuvantul Legii???? Desigur. Si ce s-a intamplat? CRUCEA s-a intamplat. Singura scapare din spatiul fundat pe cuvantul-legii este CRUCEA.
" Daca pe Mine M-au prigonit si pe voi va vor prigoni!"
Orice crestin in lume a venit ca Hristos (nascut de doua ori). Orice crestin trebuie sa fie hristos, sa aiba puterea lui Hristos Iisus si ... sa moara pe Cruce propovaduind Evanghelia. DAR: "iubiti-va unii pe altii precum Eu v-am iubit!" caci iti poti da si viata pe Cruce dar "daca dragoste nu ai nimic nu esti". Iar dragostea nu este inceputul ci sfarsitul. Inceputul este Frica de Dumnezeu.
Pe scurt, trecerea de la moartea la viata se face DOAR prin CRUCE. Cine refuza aceasta ramane in lumea cuvintelor-fondatoare.
Slab este omul, spunea Soljenitin!

No comments: