Blog Archive

cauta in blog

October 15, 2009

Priviti ceva ce merita vazut. Unii vor sa cumpere Vaticanul si nu stiu cum sa-i convinga pe proprietari

Sa se vanda Vaticanul! zice domnita.
Intrebarea este: cui sa-l vanda?
Si cine sa se ocupe de vanzare?
Un X-Man, desigur.



Actrita americana de comedie Sarah Silverman a lansat o campanie online in care cere Papei sa vanda Vaticanul iar cu banii obtinuti sa-i hraneasca pe cei infometati, relateaza Huffington Post. Silverman sustine ca Vaticanul valoreaza multe miliarde de dolari iar Suveranul Pontif nu are nevoie de intregul oras ca sa traiasca acolo, asa ca ii cere direct Papei sa-l vanda pentru a oferi hrana celor saraci. Initiativa actritei intervine in contextul in care vineri se marcheaza Ziua Mondiala a Mancarii.


"Cat valoreaza Vaticanul? 500 de miliarde de dolari? E minunat! Vindeti Vaticanul, luati o parte mare din bani, construiti o locuinta comuna pentru dumneavoastra si prietenii dumneavoastra ca sa locuiti acolo - dotata cu toata facilitatile: piscina, teren de tenis, tobogan de apa. Si cu banii ramasi, hraniti intreaga lume nenorocita. Recomandati in predici sa traim umil si sunt perfect de acord cu asta, asa ca acum e poate timpul pentru dumneavoastra sa va mutati din casa aceea care e un oras... veti fi cel mai mare erou din istorie", spune Silverman in videoclip, adresandu-se Suveranului Pontif.

Silverman a lansat aceasta campanie la sfarsitul saptamanii trecute, in timpul show-ului "Real Time with Bill Maher".

"Silverman isi prezinta planul intr-un clip care s-ar putea sa se dovedeasca nepopular in randul catolicilor si foarte popular printre fanii sai", scrie Huffington Post.

World Food Day este sarbatorita in fiecare an in jurul datei de 16 octombrie, pentru a marca infiintarea Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a ONU, in 1945. Tema din acest an este "Obtinerea securitatii alimentare in vremuri de criza".

Miercuri, ONU a anuntat ca, din cauza crizei alimentare si a problemelor economice, peste un miliard de persoane sufera de foame in intreaga lume, cu 100 de milioane mai mult decat anul trecut. Este cel mai mare numar de persoane infometate in ultimele patru decenii, a declarat directorul Food and Agriculture Organization, Jacques Diouf, care a adaugat: "Avem mijloacele economice si tehnice pentru a eradica foametea pentru totdeauna, insa ce ne lipseste este o vointa politica puternica".


No comments: