Blog Archive

cauta in blog

November 9, 2009

Ludovic Orban: Pe Basescu il voteaza alcoolicii, tiganii si prostituatele. * Antonescu despre declaratia lui Orban: O greseala

"Eu as rezuma asa: cine voteaza cu Basescu, alcoolici, tiganii, prostituatele" - a spus, duminica, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban. Declaratia sa reprezinta cel mai dur atac lansat pana acum in campania electorala impotriva actualului sef al statului si a starnit o puternica reactie pe internet. In paralel cu acuzatiile lui Orban, pe net a inceput sa circule un link catre un joc cu tema <>. Compania sau persoana care a inregistrat domeniul testalcool.ro este necunoscuta.

"Eu as rezuma asa: cine voteaza cu Basescu, alcoolici, tiganii [...] prostituatele, probabil, desi ma indoiesc ca prostituatele vor vota cu Basescu, avand in vedere cum arata", a declarat prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, citat de Realitatea Tv.

In replica, liderul PNL, Crin Antonescu a tinut sa se distanteze de declaratiile colegului de partid. "Daca Ludovic Orban a facut o asemenea declaratie, ma distantez de ea, nu o impartasesc. Cred ca e o greseala[...] Sunt oameni pe care-i respect, al caror drept de vot il respect si care, in cazul prostituatelor si drogatilor, sunt niste victime, niste oameni in suferinta care trebuie ajutati".

Antonescu a afirmat ca fata de aceste categorii sociale, raportarea trebuie sa fie una "crestina si civilizata democratic", si nu una "ostila sau dispretuitoare".

Mai mult, Crin Antonescu a tintut sa catalogheze declaratia lui Orban ca fiind "o greseala". "Ludovic Orban este un om care din 1990, de cand il cunosc, a actionat in spiritul valorilor liberale, care inseamna tocmai toleranta, drept la diversitate si respectarea principiilor pe care tocmai le-am enuntat.

Sunt convins ca domnul Orban, daca a facut o asemenea afirmatie, a facut-o luat de valul tensiunii si entuziasmelor electorale. Este regretabil si sunt convins ca, daca a facut-o, domnul Orban este primul care o regreta
", a adaugat liderul liberal.

HotNews

No comments: