Blog Archive

cauta in blog

November 8, 2009

Comunizarea in SUA: Reformă "istorică" în sistemului de sănătate din SUA

Reforma sistemului de sănătate a fost adoptat la limită, la capătul a nu mai puţin de 12 ore de dezbateri, cu 220 de voturi "pentru" şi 215 "împotrivă".

Legea pentru reformarea sistemului de sănătate, adoptată în Camera Reprezentanţilor în cursul nopţii, este cel mai drastic pachet de modificări ale acestuia în mai mult de o generaţie.

Democraţii spun că momentul a marcat o culme a campaniei, începută de Harry Truman, în urmă cu 60 de ani.

Congresmanul democrat John Dingell, în vârstă de 83 de ani, care a introdus proiectul privind asigurarea de sănătate la nivel naţional în fiecare congres, din 1955 încoace, a arătat că noua lege oferă fiecărei persoane, indiferent de starea de sănătate sau venit, liniştea de a şti că va avea acces la o îngrijire medicală accesibilă, atunci când are nevoie.

Adoptarea legii în Camera Reprezentanţilor deschide calea dezbaterii din Senat, care se aşteaptă să înceapă peste câteva zile.

Înainte de vot, Barack Obama a făcut lobby printre democraţi

Într-o vizită mai puţin obişnuită la Capitoliu, preşedintele Obama şi-a aruncat în joc întreaga influenţă politică pentru a-i convinge pe democraţii încă ezitanţi să sprijine proiectul de lege care ar reforma drastic sistemul de sănătatate.


"Este un moment istoric", a fost mesajul Casei Albe.

Vizita la Capitoliu a preşedintelui Obama a intervenit înaintea începerii dezbaterii din Camera Reprezentanţilor asupra legii care ar extinde asigurarea medicală pentru milioane de americani care nu-şi permit să o plătească.


Prevederile reformei


Oficialii din Statele unite spun că reforma sistemului sanitar va extinde măsura medicală pentru 36 de milioane de americani, ajungând ca 96% din populaţia Statelor Unite să poată beneficia de ea.

Mecanismul principal în acest sens este crearea unui nou tip de asigurare guvernamentală, urmând ca politicile firmelor private în domeniu să intre în competiţie cu noua entitate.

Marilor companii li se va cere, pe de altă parte, să plătească ele însele asigurările angajaţilor. Legea va cere aproape fiecărui american să cumpere până în 2013 o asigurare medicală.

Între timp, un program guvernamental temporar îi va ajuta pe cei refuzaţi de companiile private de asigurări medicale din cauza problemelor de sănătate, după care asiguratorii nu vor mai putea refuza să-i asigure medical pe cei bolnavi şi nici nu vor mai putea încărca mai mult facturile, din cauza sănătăţii precare a celor asiguraţi.

Noul act normativ presupune investirea unei sume de 900 de miliarde de dolari în perioada 2009-2019.


Aici

No comments: