Blog Archive

cauta in blog

August 29, 2009

Usor, usor Tismaneanu ajunge unde isi propusese. Ce Gulag?!! Holocaustul conteaza... de pe vremea Rusiei Tariste...s.am.d.

INAMICII LIBERTATII IMPOTRIVA REVOLUTIILOR PORTOCALII


INAMICII LIBERTATII IMPOTRIVA REVOLUTIILOR PORTOCALII

de George Scarlat

“Complotul iudeo-masonic al democratiei”

Fenomenul revolutiilor colorate nu este altceva decat valul de democratizare din anii 2000, care urmeaza altor valuri, de la sfarsitul secolului trecut. A fost valul care a adus democratia in America Latina sau Filipine, urmat apoi de caderea Zidului Berlinului si eliberarea Europei de Est. Al treilea val a inceput in anul 2000 odata cu rasturnarea regimului Milosevici (revolutia buldozerelor) si continua sub ochii nostrii la Chisinau revolutia Twitter), unde regimul Voronin agonizeaza. Revolutiile colorate sunt considerate insa o conspiratie pentru instaurarea democratiei la fel ca in secolul XIX si la inceputul veacului XX, cand autocratia de la Kremlin, stramoasa celei oligarho-KGB-iste de astazi, era convinsa de adevarul “Protocoalelor inteleptilor Sionului”: democratia este o conspiratie pusa la cale de evrei, pentru a conduce lumea! Aceasta ar fi fost o profetie care urma sa se autoindeplineasca, avand in vedere ca aceeasi autocratie speriata de complotul “Protocoalelor” era in acelasi timp si autoarea acestui fals istoric dovedit, pe care l-a raspandit apoi in Europa prin intermediul Ohranei, politia secreta a tarului. Si Hitler era convins de acelasi lucru. De la tari sau Hitler si pana la Putin, toti cei care au inapetenta vadita pentru democratie pur si simplu nu inteleg preferinta pentru acest sistem de organizare a societatii si atunci pun totul pe seama unei conspiratii. “Englezul e jidan”, perora tarul Alexandru impletind mai multe prejudecati populare rusesti. El nu intelegea Marea Britanie, cea mai democratica tara de pe atunci. De SUA inca nu prea se auzise mare lucru pe vremea aceea. Tot cam pe atunci, unii dintre nostalgicii lui Ancien Régime din Franta confundau genocidul si sangeroasa teroare iacobina cu democratia castigata de poporul francez pentru totdeauna. Si pentru acestia democratia era o conspiratie urzita in lojile masonice, cum considerau ei cluburile iacobine. Antisemitismul francez -Antidreyfusarzii si, mai tarziu, regimul de la Vichy al lui Pétain – de aici isi trage radacinile. La fel si Le Pen, succesorul lor in linie dreapta.

Revolutiile popoarelor

In Serbia, Kyrgyzstan, Georgia, Ucraina, revolutiile au izbucnit atunci cand regimuri post-comuniste, despotice si corupte au falsificat alegerile. Singura exceptie a constituit-o Revolutia Cedrilor din Liban, declansata de asasinarea lui Rafiq Harriri de catre regimul terorist de la Damasc. Cetatenii, exasperati, si-au pierdut nadejdea in schimbari pe calea alegerilor si a iesit in strada. Dar popoarele au dreptul sa se revolte atunci li se uzurpa suveranitatea. In Ucraina Curtea Constitutionala a declarat repetarea alegerilor, pierdute apoi de regimul Kucima, acelasi care l-a otravit pe Viktor Iuscenko si l-a decapitat pe ziaristul Gongadze. Spre necazul dusmanilor democratiei, revolutiile din Serbia si Georgia au adus la putere guverne care au transformat aceste tari in adevarati tigrii economici, dovedind legatura indisolubila dintre libertatile politice si libertatile economice. Prin “Revolutia Cedrilor”, sutele de mii de tineri libanezi, crestini si musulmani deopotriva, au reusit sa izgoneasca din tara ocupatia siriana, realizand ceea ce s-au straduit in van sa faca timp de 35 de ani SUA, Franta, ONU, etc.

Ahmadinejad face scoala in Europa

ONG-urile, fie nationale ca Otpor din Serbia, fie internationale, sunt considerate de-a dreptul agenturi straine, dusmanoase si subversive, nicidecum expresii ale societatii civile. Teoria conspiratiei spune ca revolutiile colorate au fost finantate din exterior si duse la indeplinire de cozi de topor indigene, cu scopul inlaturarii de la putere a unor regimuri “patriotice” cu scopul inrobirii acestor tari de catre imperialismul american. Sau chiar de catre “Scoala de la Chicago” potrivit lui Naomi Klein, noua guru a stangii americane. Cordonul de scutieri care pazea palatul lui Milosevici din Belgrad a fost spart de manifestantii in fruntea carora se afla Velimir Ilic, primarul din Cacak. Dar Ilic este un nationalist notoriu si nimeni din Serbia nu ar crede in mod serios ca Ilic a fost unealta unei conspiratii straine anti-sarbesti. In acest an, 2009, inaintea revolutiei Twitter din Basarabia, lumea a asistat la “revolutia verde” din Iran, o ampla miscare populara de protest impotriva falsificarii alegerilor. Mahmoud Ahmadinejad a trecut la represiune si a declarat ca “revolutia verde” este un complot americano-sionist. Nu l-a crezut nimeni, mai ales ca printre cei care au contestat rezultatele alegerilor si au condamnat represiunea se afla ayatollahi de cel mai inalt nivel si chiar politiceni ai regimului. Se vede ca cei care acuza conspiratia din spatele “revolutiilor colorate”, adica a democratizarii Estului, sunt de aceeasi factura cu Ahmadinejad.

Portocaliul Basescu

O bizara alianta s-a format intre stanga progresista si cea national-comunsta atunci cand e vorba sa combata impreuna ceea ce numesc “revolutiile portocalii”. De fapt in jargonul politico-mediatic international se numesc revolutii colorate, dar in Romania suna mai bine “portocalii” pentru ca astfel poate fi agatat si Basescu cumva. In Rusia, establishmentul putinian vorbeste cu ura, furie si dispret despre aceste “revolutii”. Presa rusa nu lasa sa treaca macar o zi fara o referire la evenimentele respective, care par sa fi socat destul de serios ursul de la Rasarit. Acestea ar fi rodul unei conspiratii americane, care si-a impus vointa impotriva intereselor popoarelor. Fiind un produs artificial, au esuat sau vor esua. In Romania, basescofobii declarati au preluat acelasi discurs. In plus, printr-o comparatie fortata, il mai claseaza si pe Traian Basescu in categoria produselor portocalii care, nu-i asa, vor expira toate, caci iata ce se intampla si in Ucraina! In anii ‘90 unii dintre mostenitorii vechiului regim se comportau cat se poate de normal pana cand erau confruntati cu hartia de turnesol, cuvinte cum ar fi “monarhie”, “restituirea proprietatilor”, “SUA”, “Israel”, care ii faceau sa-si piarda cumpatul si sa reactioneze violent. Unele dintre aceste fobii ale national-comunistilor si altor adversari ai libertatii au disparut odata cu schimbarea conjuncturii. S-a adaugat insa “revolutia portocalie”. Pentru ca adeptii teoriei conspiratiei vad peste tot simboluri, de genul piramidei de pe bancnotele de un dolar, au decretat ca si portocaliul este culoarea diavolului, uniforma complotistilor estici instigati de oculta de peste ocean. Convingerea este intarita si de simultaneitatea alegerii lui Basescu si Iuscenko. In realitate, nu a fost nici o coordonare, pur si simplu ciclurile alegerilor prezidentiale s-a suprapus in Romania si Ucraina. In Romania, singura revolutie a fost ca Traian Basescu l-a invins in alegeri pe Adrian Nastase, acesta din urma fiind si el un politician cu angajament euro-atlantic, la fel ca Basescu. In Ucraina, Iuscenko l-a invins pe Kucima, e drept dupa ce alegerile fraudulose au fost anterior anulate la presiunea strazii si ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale de la Kiev. Portocaliul Aliantei DA si mai apoi al PDL nu a fost adoptat la indicatia vreunei oculte internationaliste. Felix Tataru, strategul de campanie, povesteste ca la un Campionat European de Fotbal a vazut suporterii olandezi imbracati in tricourile “portocalei mecanice” si i-a placut. I s-a parut ca da impresie de forta iar grupul de suporteri parea mai mare decat in realitate. I-a aratat fotografiile lui Basescu, acesta a fost de acord si portocaliu a ramas.

Idiotii utili

Revolutiile colorate nu sunt contestate doar de regimurile autoritare sau de-a dreptul tiranice, de la Moscova, Chisinau sau Teheran. Teoria a incoltit si in mintea “stangii progresiste”, care se crede singura depozitara a democratiei. Asocierea intre finantarea unor ONG-uri, practica veche de decenii a democratiei americane si protestele populare care au dus la “revolutii colorate” este facuta de presa de stanga, “The Guardian”, “New York Times”. Mai ceva ca Putin care a izgonit British Council din Rusia, respectabilele publicatii enumera USAID, National Endowment for Democracy, International Republican Institute etc. printre finantatorii “oculti”. Identitatea dintre parerile “stangii progresiste” si ale lui Putin are o explicatie clara: “liberalii” americani se joaca cu focul din ura fata de George Bush. Stanga marxizanta, reprezentata de Naomi Klein, autoarea volumului “Doctrina Socului. Nasterea Capitalismului Dezastrelor” denunta de-a dreptul “complotul lui Bush”. Si in cazul ei explicatie e simpla: stie ca dupa libertatile politice vor urma cele economice, iar genele ei marxiste nu pot accepta libera competitie sau proprietatea privata. Volumul este tradus in Romania de Ciprian Siulea, un epigon al stangii imbatranite in rele, de dinainte de 1989, detractor al lui Vladimir Tismaneanu si al “Raportului privind analiza dictaturii comuniste”. Si la noi stanga batrana si cea “progresista” canta la unison, inganate de dreapta xenofoba si national-comunisti.

No comments: