Blog Archive

cauta in blog

August 26, 2009

Cititi si va minunati ( sau cum se justifica crima intre "intelectuali")

O scriere a lui I. T. Morar. Cititi si comentariile... merita. Daca tot ar vrea sa riste sa moara un nevinovat de ce nu l-ar omora chiar el, cu mana lui. E usor sa-i pui pe altii sa-ti faca crima pe care o consideri justa.
O alta scriere, a lui Tismaneanu "Albert Camus, drepturile teroristului si drepturile omului" in care se justifica parerea lui Morar. Nefericitii nu inteleg diferenta intre personal si ideologic. Pleaca de la o stare de disperare creata de moartea unui iubit, la Camus, si justifica uciderea unui nevinovat pentru scaparea a mii de care, chipurile, ne pasa (dar pe care nu-i iubim decat umanistic, elevat, arogant, TO-TA-LI-TAR). Sarmani orbi! Si-l mai si citeaza pe Steinhardt pe unde apuca.
Sa nu ne mai miram de unde au putut gasit comunistii tortionari si anchetatori care sa inece in sange jumatate de planeta. Traiesc printre noi. Chiar noi suntem!
LINK MORAR
LINK TISMANEANU

Morar zice: "Administraţia Obama a anunţat că o comisie independentă se va ocupa de anchetarea problemei închisorilor CIA şi a metodelor folosite pentru a obţine informaţii. Mie mi se pare de o mare perfidie ideea că teroriştii trebuie trataţi cu mănuşi. Cînd ţi-ai ales ocupaţia asta în viaţă, atunci trebuie să te aştepţi şi la nişte chinuri dacă eşti prins! Militanţii pentru drepturile teroriştilor socotesc inuman să fie pedepsit un terorist. Printre altele, datorită prezumţiei de nevinovăţie! Îl prinzi cu bomba, cu planul de aruncare în aer a unei grădiniţe dar, probabil, tipul e nevinovat!

Eu cred că mai bine riscăm să fie chinuit un nevinovat decît să fie ucişi într-un atentat zeci de şi mai nevinovaţi! Închisorile CIA sînt un răspuns ferm din partea unei civilizaţii care se apără. Cînd pentru a fi atacat se folosesc orice mijloace, e firesc să te aperi prin orice mijloace! Restul e perfidie şi solidaritate cu teroriştii!"

No comments: