Blog Archive

cauta in blog

August 8, 2009

Punerea in valoare a agriculturii si turismului (scoala a fost rezolvata!)... Basescu

Comentariul meu.
Agricultura si turismul sunt vitale, asa e!
Cum ramane cu scoala?! In acest mandat trebuia sa se ocupe de educatie caci despre asta vorbea apasat acum 4 ani. Scoala nu numai ca este terminata dar a incaput pe mana unor comunisti nemernici.

In legea de functionare a institutiilor din invatamantul preuniversitar se spune, negru pe alb, ca beneficiarii directi sunt elevii iar cei indirecti sunt parintii. Si acum doamna ministru, incredibila persoana, da un ordin ( ORDIN nr. 4595) prin care criteriile de performanţă pentru evaluarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar (evaluarea calitatii, in esenta) sunt la dispozitia lor insile si a colegilor profesori.
Adica desi beneficiarii sunt altii ei se vor analiza si se vor nota singuri (in spatele usilor inchise, desigur).
Pai intr-o afacere cei care aproba sau critica calitatea produsului sunt beneficiarii si in niciun caz producatorii (dar se vede treaba ca directivele NKVD sunt inca proaspete in mintea unora)Presedintele nostru jucator si-a anuntat programul pe politica interna pentru viitorul mandat prezidential. Cel putin asta se intelege din discursului tinut, vineri, de Traian Basescu la un simpozion pe teme horticole, organizat in judetul Arad: "In bugetul pe anul viitor, agriculturii trebuie sa i se acorde o mai mare atentie. Personal ma voi dedica pentru punerea in valoare a agriculturii si turismului". Seful statului a sustinut ca Romania are nevoie de o strategie pe termen lung pentru valorificarea potentialului agricol, transmite NewsIn. "Romania resimtea mai usor criza economica daca avea un sistem de irigatii bine pus la punct, daca criza ne gasea cu un sistem de investitii bine pus la punct si un sistem dezvoltat in industria alimentara, capabil sa valorifice mai bine ceea ce se produce in agricultura. In bugetul pe anul viitor, agriculturii trebuie sa i se acorde o mai mare atentie. Personal ma voi dedica pentru punerea in valoare a agriculturii si turismului", a declarat presedintele. "Sunt conditii pe care ni le-a dat Dumnezeu. O tara frumoasa, cu mare, cu munte, cu deal. Sunt multi oameni daruiti pamantului, pentru ca agricultura sa se faca cu succes in Romania. Avem un potential agricol pentru a asigura hrana la 80 de milioane de cetateni. Din pacate, cifrele de anul trecut ne arata ca noi, 20 de milioane de romani, am importat 70 la suta din ceea ce am consumat. Acest adevar este, probabil, semnalul cel mai puternic ca trebuie sa ne reorientam politicile. Politica de consum nu este buna si trebuie sa se investeasca in productia agricola", considera Traian Basescu.
Seful statului a mai mentionat a cerut Comisiei consultative din agricultura, condusa de Dacian Ciolos, sa gaseasca mecanisme prin care banii europeni sa fie accesati rapid, iar valorificarea productiei agricole sa aiba loc in mediul rural, prin mutarea intreprinderilor mici si mijlocii procesatoare. "Numai asa vom putea smulge din saracie satul romanesc. Numai asa vom putea atrage catre mediul rural intreprinderile mici si mijlociii care sa proceseze produsele. Daca ne vom multumi sa trimitem graul si fructele la oras, sa se faca acolo conservele din fructe, atunci distrugem mediul rural. Cred ca cei care au destinele agriculturii in mana trebuie sa aiba in vedere, in mod prioritar, si valorificare produselor in mediul rural. Din agricultura se poate trai bine", a mai sustinut Traian Basescu. Presedintele Romaniei a participat, vineri, la prima editie a Zilei Fermei Horticole, organizata in localitatea aradeana Araneag. Basescu a vizitat o livada cu pomi fructiferi si s-a intilnit cu producatori agricoli din zona.

SURSA
Post a Comment