Blog Archive

cauta in blog

August 8, 2009

Islamizarea Europei se va produce in cateva decenii

Comentariul meu.
Bineinteles ca se va produce. Se vor produce multe, stiute si nestiute, urmarite si ne-urmarite, vrute si nevrute.
Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia.
În casa Tatălui Meu multe locaşuri sunt. Iar de nu, v-aş fi spus. Mă duc să vă gătesc loc.
Daca Iisus Hristos imi spune asta, multe locasuri, eu de ce sa ma sperii? Daca imi spune ca imparatia ne este binevoita noi ce sa alegem? Etajul 3? Pai noua ne este daruita mansarda.





"Muslim Demographics" - un videoclip care a facut senzatie pe YouTube, atragand peste 10 milioane de vizitatori, prevesteste islamizarea Europei in cateva decenii. BBC News analizeaza datele prezentate de videoclip, care nu este atribuit nimanui si nu citeaza nicio sursa pentru a-si sustine predictiile.

Pe parcursul a 7 minute si 31 de secunde, "Muslim Demographics" foloseste slideuri, punctate de o muzica cu accente dramatice, pentru a face o serie de afirmatii surprinzatoare: in cateva decenii, Europa va fi musulmana, iar 90% din totalul cresterii populatiei europene este reprezentat de imigratia musulmana.
In Franta, afirma autorii videoclipului, 30% din tinerii sub 20 de ani sunt musulmani, iar rata natalitatii familiilor musulmane depaseste masiv rata restului familiilor. Franta va fi o republica islamica in 39 de ani, sustin autorii.

In Marea Britanie, populatia musulmana a crescut de 30 de ori de la inceputul anilor '80.

Dar sunt reale aceste statistici?, se intreaba autorul articolului, Richard Knight.

Potrivit sursei citate, 90% din cresterea populatiei, incepand cu 1990, este generata de imigratia islamica, dar aceasta afirmatie nu este sustinuta de datele reale. Intr-adevar, imigratia reprezinta principalul motor al cresterii populatiei in Europa, si au existat ani exceptionali cand 90% din rata de crestere a populatiei a fost generata de imigratie.

Dar aceste cifre includ toti imigrantii, nu doar musulmanii.

'O familie musulmana are, in medie, 8,1 copii'

Afirmatiile legate de tari individuale sunt cele mai socante. Videclipul sustine ca, in medie, o familie tipica din Franta are 1,8 copii, dar media pentru familiile musulmane este de 8,1 copii.

Nicio sursa nu este oferita pentru aceasta afirmatie iar guvernul francez nu colecteaza date statistice pe religii, astfel incat este imposibil de precizat care este rata natalitatii pe diferite grupuri religioase.

In nicio tara din lume nu se inregistreaza astfel de rate, iar in Algeria si Moroc, doua dintre tarile care trimit cei mai multi emigranti musulmani in Franta, rata natalitatii este de 2,38.

In Olanda, potrivit videoclipului, jumatate dintre nou-nascuti sunt musulmani, iar in 15 ani unul din doi olandezi va fi musulman.

Dar datele biroului olandez de statistica arata ca musulmanii reprezinta doar 5% din totalul populatiei.

Este 25% din populatia Belgiei musulmana, asa cum sustine videclipul? Nu. Biroul belgian pentru statistica arata ca, in 2008, cifra reala era de 6%.

Citate trucate

Dar imaginile nu se bazeaza doar pe statistica, ci folosesc si declaratii ale unui oficial german, care este citat afirmand: "Scaderea populatiei Germaniei nu mai poate fi stopata. Spirala descendenta este ireversibila. Germania va fi un stat musulman pana in 2050."

Oficialul citat era, la acel moment, vicepresedintele Biroului federal pentru statistica, Walter Radermacher, care acum lucreaza pentru Eurostat. El afirma ca a spus, intr-adevar, ca populatia Germaniei este in scadere, dar ultima afirmatie, cu italice, este doar o inventie.

Autorii videoclipului sustin ca guvernul Germaniei crede ca numarul musulmanilor din Europa se va dubla, pana la 104 milioane.

Radermacher precizeaza: "Acest lucru nu e adevarat. Guvernul german nu crede ca populatia musulmana se va dubla in urmatorii 40-50 de ani. Nu exista nicio data reala care sa justifice o asemenea afirmatie".

O stiinta inexacta

Predictia privind evolutia populatiei este o stiinta inexacta. Intr-adevar, trendul curent sugereaza ca, la orizontul anului 2050, Europa va avea o proportie mai mare de musulmani, dar nimic de genul nivelului indicat de videoclip.

De asemenea, este adevarat ca in comunitatile de imigranti se inregistreaza rate mai inalte ale natalitatii, dar, in timp, acestea se aliniaza cu media populatiei indigene.

"In anii '30 proiectiile indicau ca populatia Marii Britanii va ajunge, la sfarsitul secolului, la 20 de milioane. Ei bine, cifra reala a fost 50 de milioane", a mentionat dr Andrew Hinde, cercetator pe probleme demografice la Southampton University.

Hotnews

No comments: