Blog Archive

cauta in blog

October 2, 2009

Rugaciunea lui Nichita catre Maica Domnului

I-am cerut lui Nichita sa-si formuleze o rugaciune a lui catre Maica Domnului. Si iata, poate va foloseste. E scurta si la obiect. Deh, copiii...

Preasfanta Fecioara, Maica lui Dumnezeu
Ajuta-ne sa facem bine
Precum in rai unde nu se greseste.
Amin.

6 comments:

Razvan said...

superb!

ei inca mai vorbesc limba ingerilor, inca mai comunica cu ingerul lor pazitor.

Darie al meu are cateva schimbari la "Tatal Nostru", care m-au incantat. spre exemplu, in loc de "si ne izbaveste pe noi de cel rau" spune "si ne izbaveste pe noi de ce-i mai rau", iar cand se inchina zice "Numele Tati, Al Fiului, Al Sfanta duh, Amin".

imi place cum inmoaie el "Tati" si cum face "Sfantul Duh" la feminin.

sunt schimbari care mi-au dat de gandit.

heraasku said...

Sa sti Razvan ca atunci cand un copil spune Tatal nostru el se gandeste la tatal lui, la tine adica. Nichita a ramas foarte uimit cand i-am spus ca nu eu sunt tatal din rugaciune, caci el asta credea ca se roaga mie (doar eu sunt singurul tata pentru el). Deci e foarte delicata problema cu ce pricep copiii. Ca daca cineva il pune sa spuna Tatal nostru pe copil si acest tata se poarta urat, in genere in viata, copilul devine strans legat de aceasta imagine. Ca el se va ruga cuiva, unui tata, care face lucrurile intr-un fel.
Asta cere mare responsabilitate din partea parintilor.
Iar cu mama este infinit mai complicat.

Razvan said...

am avut aceeasi banuiala, cum ca ar crede ca e vorba de mine in rugaciune. dar am incercat sa ii definesc ca e de fapt Doamne-Doamne, cel la care mergem la biserica. am reusit sa ii fixez oarecum si faptul ca mai si tati il iubesc cel mai mult, dar mai mult si mai mult il iubeste Doamne-Doamne, ca el ne-a facut si pe noi, si pe bunici, etc.
este delicat, mai ales la varsta lui de 3 ani si 8 luni.

imi ramane bucuria ca ii place sa mergem la biserica si sa aprindem lumanari. acolo se roaga el cum stie, chiar si pentru personajele din desenele animate sau jucarii (il iubeste el mult pe Ursachet, un urs mare alb cu care mai doarme uneori)

sa ni-i tina Dumnezeu sanatosi.
iar noua sa ne dea minte sa fim exemple bune, cum si eu cred ca e important. in orice. chiar vorbeam cu Elena zilele trecute ca pe langa valorile intime si fundamentale, care tin de intelect si suflet, ar trebui sa ii fim exemplu si de aspect fizic. m-am gandit deseori ca in Romania oamenii dupa o anumita varsta nu se mai ingrijesc de cum arata, nu fac nici un fel de sport, fac in schimb burta. nu mai vorbesc de femei, care isi pierd orice feminitate. iar scuzele cu "gospodaria" nu tin. aici insa, oamenii se straduiesc sa faca sport cat mai mult, nu se simt ridicoli sa alerge prin parcuri sau pe strazi, incearca sa se mentina in forma buna. cred ca este important sa fi in forma, sa poti tine pasul cu copiul tau atunci cand iesi la un sport cu el.
nu cred ca e indicat sa te misti ca un elefant si sa arati ruginit inainte de vreme (desi eu am vazut oameni care si la 65-70 de ani fac sport si greu poti tine pasul cu ei ca tanar - tata mi-e un bun exemplu - iata, ce spuneam!).

heraasku said...

sunt exceptii. dar intr-o tara saraca si demolata cum este Romania...

Razvan said...

da, toate au legatura directa cu necesitatile stricte. au facut unii un experiment: mai multi artisti (pictori, sculptori, scriitori) s-au dus pe o insula feerica, cu intentia sa aiba liniste sa creeze. dar nu au luat cu ei nimic, au zis ca se vor ingriji singuri de cele necesare: hrana si adapost. dupa vreo cateva luni bune de stat acolo nu creeasera nimic. si nici perspective nu aveau sa creeze ceva. tot timpul lor era absorbit de procurarea celor necesare.

e drept ca arta si sportul sunt eminamente apanajul traiului indestulat (desigur, sunt exceptii - folclorul, sau blues-ul-oamenii isi canta tristetea si le e mai usor, se simt ascultati).

si aici multi oameni nu fac altceva decat sa munceasca (cand au ce). putini totusi au vreo justificare pentru care isi neglijeaza corpul, ba mai mult isi si bat joc de el, prin toate tampeniile pe care le baga in ei.

revin totusi la Romania, pe care asa cum o stiu eu nu de saracie sufera cel mai tare.

ci de mandrie. de fatarnicie. si de limbarita.

si exceptiile se lupta cu astea.

horia barbat said...

fain. si fiica mea, sofia, a spus ieri: "eu sunt cea mai rupta din familie...."

si-a rupt mana in urma cu trei saptamani...