Blog Archive

cauta in blog

October 16, 2009

Johannis, Croitoru si Basescu

Ma intrebam cu ce i-o fi agatat pe maghiari PSD-ul si PNL-ul. Si Marko Bela spune: daca avem un pemier neamt va urma si un presedinte maghiar. Interesant, nu? Miza pentru PSD si PNL e clara insa pentru UDMR este IMENSA. Ei cred ca acum, cu Johannis la Guvern, vor primi ceea ce li s-a refuzat, delicat, atatia ani. De aceea UDMR nu va mai fi cu Basescu de aici incolo mai ales ca Antonescu a declarat cum ca daca va fi Presedinte il va desemna pe Johannis ca premier.
UDMR-ul merge cu Johannis nu cu PSD/ PNL.
INCA.
Oamenii astia nu citesc Constitutia si, mai grav, daca o citesc isi bat joc de popor stiind ca acestia nu acceseaza prea des literele.
Sa ne uitam la aceasta:

ARTICOLUL 102
(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.


ARTICOLUL 103

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.


Presedintele in urma consultarii cu partidul majoritar sau, daca nu exista, cu toate partidele desemneaza un Prim-ministru. Adica acesta poate fi oricine doreste Presedintele. Nu persoana este importanta caci nu asupra acesteia se decide Parlamentul ci PROGRAMUL DE GUVERNARE SI LISTA INTREAGA A GUVERNULUI.

Atunci de ce PSD/PNL ( cu UDMR am lamurit lucrurile) impun si tin de o persoana si refuza si ignora tot o persoana fara a vedea acest program de guvernare???? Caci ceea ce Parlamentul dezbate este, nu persoana Primului-ministru ci, PROGRAMUL DE GUVERNARE SI CEI CARE IL VOR PUNE IN PRACTICA (ministrii)

Primul-ministru desemnat de Presedinte face programul de guvernare, isi face echipa si apoi trece pe la toate partidele pentru a le prezenta acest program si echipa asupra carora Parlamentul se va decide. Interesant e ca aceasta Constitutie nu vorbeste de validarea persoanei Primului-ministru ci de a programului de guvernare si a ministrilor. Primul-ministru este, in acest caz, doar un herald, un antreprenor care vorbeste Parlamentului DESPRE ce vrea sa faca.

In rest, eu sper ca Basescu sa se tina tare si sa mearga pana in panzele albe cu acesti lachei in costume de unica folosinta.Post a Comment