Blog Archive

cauta in blog

December 22, 2009

Baconschi acuzat de antisemitism

1. Suspiciuni de antisemitism

Titus Corlatean a atras atentia ca in unele cercuri exista suspiciunea ca baconschi este "mai la dreapta decat la dreapta", in urma scrierii unei prefate la o carte de Bogdan Radulescu, care e incriminat ca un apologet al legionarismului in raportul Wisenthal. Politicianul PSD i-a cerut ambasadorului sa spuna clar "ca ceea ce exista ca perceptie reprezinta o falsa teza, pentru ca relatia cu Israelul nu trebuie impietata de false perceptii".

Baconschi a raspuns cu niste argumente impotriva supozitiilor privind atitudinea sa referitoare la Israel si antisemitism: "tatal meu, poetul Alexandru Baconky, a murit inconjurat de prieteni evrei la cutremurul din '77. Nu mai departe de acum doua saptamani, Ambasada de la Paris a gazduit pentru evreii din Arondismentul 7 sarbatoarea Hanukka.

Acestea ar putea contrabalansa putin cine stie ce stire aparuta in presa sau intr-un anumit mediu. Eu nu pot gestiona toata creatia unui om, lucrarea a carui prefata am scris-o mi s-a parut bine documentata despre doctrina de dreapta. Cred ca este o prezumtie nefondata. Si cred ca nu are sens de o continuare a discutiei".

2. Prefata lui Baconschi facuta unei carti a lui Bogdan Radulescu

Dreapta între crepuscul si zenit (pdf)

3. Rabinul Hacohen acuza un ziarist roman de antisemitism

Articol Ziua

Da! In curand orice critica la adresa minunatei oranduiri social-politice ce se intinde asupra intregii lumi va fi vazuta ca o apartenenta la gandirea antisemita. Nici nu mai conteaza valoarea si soliditatea opiniei despre aceasta oranduire. Simpla punere in discutie te va trimite in paginile Rapoartelor Vigilente. Sa nu ne miram, deci, ca densitatea prezentei evreilor in gandirea re-fondatoare este atat de mare. Si nu de acum. Ci din vechi, vechi timpuri.
Era sincera si increzatoare doamna Eveline Goodman-Thau cand spunea, AICI, ca "evreii sunt reformatori, primii liberali, primii socialişti au fost evrei, bineînţeles că sunt şi intelectuali, dar ceea ce caracterizează tradiţia evreiască dea lungul timpului sunt deciziile inovatoare pe care rabinii le-au luat...". Inovator inseamna, in traditia evreiasca, demascator.
Ce este de demascat? Pai... ne spune Iisus, Hristosul Tatalui: " daca pe mine M-au prigonit si pe voi va vor prigoni; ca nu este sluga mai mare ca Stapanul".
Maica Domnului si Sfanta Cruce a Domnului sa fie singura noastra iubire!

No comments: