Blog Archive

cauta in blog

December 12, 2009

Revolutia continua... sa fim intelepti!

Proteste, contestari, "lupte de strada". Revolutia continua.
Spunea Basescu ca "sistemul ticalosit" sufoca Romania. Constantinescu cedeaza al doilea mandat fiind "invins de sistem".
Chiar este atat de greu de priceput ca acest sistem, care a nenorocit acest popor, este atacat in chiar fiinta lui?! Pai cum s-ar manifesta un sistem/ o structura cand simte ca judecata si critica prinde realitate? Nu ASA CUM SE MAIFESTA DE 2 ANI JUMATATE?
Dovada ca sistemului i se apropie sfarsitul este chiar zvarcolirea sa impresionanta, concentrarea de forte si logistica pe care a pus-o in miscare pentru a contracara atacul ce-l vizeaza.
Bineintels ca pericolul care ne paste este ca in cazul caderii acestui sistem sa nu avem ce pune in loc. In logica lui Tocqueville ne poate paste o reala servitute tinand seama de incapacitatea poporului de a se organiza in libertate (politica, administrativa). Centrul facnd totul de ceva timp suntem in mana lui aproape perfect aserviti.
Asta nu inseamna ca Revolutia nu trebuie continuata. Va trebui sa avem grija, insa, de ceea ce va urma. Caci nimeni nu este salvat de libertatea pe care o primeste la un moment dat. Ci de conlucrarea intre libertate si o buna organizare politica. Ori forta politica in Romania se opreste doar la nivelul pasiunilor politice; si asta nu e politica. E ovulatie!

No comments: