Blog Archive

cauta in blog

July 7, 2009

Michael Jackson idol?

Intreg vartejul merge-n sus!
Tu crezi ca-mpingi si duci, insa esti dus.
Mefisto

Baiatul meu, care a aflat si el acum de Michael si ii plac muzicile, ma intreaba:
- Unde il inmormanteaza?
-In America la el acasa, zic eu.
-Vreau si eu sa merg la inmormantare, zice.
-Pai lumea zice ca e un idol si nu trebuie sa te inchini la el, spun eu.
-Nuuuu... Nu ma inchin la el, spune copilul. Ma inchin pentru el.

Inainte de Michael era fan Elvis. Si pentru Elvis a spus in cateva seri o rugaciune pentru morti (a gasit in carticica de rugaciuni rugaciunea pentru cei adormiti... cum Elvis era mort a tras concluzia si s-a rugat pentru el).
Sunt ei idoli? Nu, nu sunt. Noi parintii nu stim sa le spunem copiilor care este firea si ce este de facut in diferite situatii. De ce este Michael idol? Pentru ca acesti copii nu stiu ce sa faca cu el cand il au. Canta frumos, se comporta exploziv ( era artist, ca si Elvis, Morrison s.a.).
M-au intristat criticile unor "intelectuali" de pe la noi care au inceput sa analizeze ei Occidentul decadent prin prisma existentei unor artisti ( pardon, dar nici artisti nu sunt dupa ei). Un fundamentalism scarbos, cred eu. Elitist si parvenit-ist, desigur.
Un om a murit; un om nelinistit, cu mare capacitate senzoriala (muzician), chinuit si dezgustat de tot ce se ofera in aceasta viata. Un om care a miscat sute de milioane de oameni. Dai in el cu dispret automat desconsideri si pe cei ce l-au admirat.
Ideea e ca pentru Michael lumea si show-ul nu erau finale. Altii cred ca negarea lui si a altora este formativa... chiar mantuitoare.
Destul de straniu sa te intrebi cate carti si ce fel de carti a citit Michael. Ca si cum daca n-ai citit si n-ai diploma de doctorand nu ai dreptul sa te manifesti. Spunea Dostoievski ca nenorocirea asupra Rusiei va veni de la seminaristi(asta nu e profetie, e Duhul). Nenorocirea lumii actuale si cea imediat urmatoare va veni ( a si venit) sigur de la "intelectuali". Intelectuali 100%. Cu diplome si petlitze. Au un singur cusur insa, sunt cam orbeti. DEZ-GUS-TA-TOR
Il prefer pe Michael si pe Elvis si pe Morrison si pe Hendrix. Au trait, au gresit, au bucurat oameni. Altii nu vor sa greseasca si folosesc tot ce li se impune qua bun.

No comments: