Blog Archive

cauta in blog

December 15, 2008

Asta i-am scris eu lui Tariceanu

stima.
In acesti 4 ani aveti de rezolvat o mare problema.
Trebuie sa-i faceti pe oameni sa voteze. 61% dintre romani nu voteaza. In termeni absoluti PSD are 12%, PDL are 12% iar PNL are 7%. PSD si PDL au fost votati de TOTI cei care i-ar vota daca votul ar fi obligatoriu. Adica asta e electoratul lor. ATATI oameni din aceasta tara ii voteaza. VOI, PNL aveti sansa celor 61% din electorat. Dupa parerea mea daca, si TREBUIE, ii veti convinge sa vina la vot veti avea cam 40% in termeni absoluti. Aceasta este marea provocare ce va sta in fata. Convingerea electoratului de a se duce la vot. CUM?!
Aici e problema.
Trebuie creat un departament construit din oameni EXTRAORDINARI, care nu prea gandesc in termenii politicii de pana acum. Caci cei implicati in politica romaneasca de pana acum au avut de luptat cu alte provocari nu cu genul acesta - de a intra efectiv in cadrul intim al resortului responsabilitatii civice-politice.
Trebuie sa fie specialisti in comunicare, psihologie, teologie ( da, nu va mirati caci toata politica este copilul teologiei), etc. Nu neaparat stiinte de masa ci stiinte personaliste.
Trebuie sa va atrageti de partea dumneavoastra, prin prezentarea de proiecte REALE, cadrele didactice din invatamantul superior, intelectuali neimplicati economic cu "statul".
Trebuie sa organizati cat mai multe seminarii (conferinte mai putin caci trebuie sa vorbeasca omul convins sau omul pe cale de convingere) cat mai multe "agape" in care confruntarea intelectuala sa dea roade in imaginarul cetateanului.
Trebuie sa scoateti un ziar in care marile probleme ale tarii sa fie dezbatute nu doar de gandirea liberala ci in confruntare cu gandirea asa zisa socialista.
Trebuie ca toate legile votate de aceast monstru sa fie dezbatute (pro si contra) in acest ziar. Oamenilor trebuie sa li se atraga atentia cand apar legi care-i lovesc miseleste. Cetatenii nu stiu ce se voteaza si cum ii afecteaza legile votate. Trebuie ONESTITATE.
Trebuie sa demonstrati ca ei NU POT FI OAMENI reali ci doar carpe cu care istoria isi sterge din cand in cand bocancii.
Asta cred eu ca este sansa unei reusite in fata comunistilor.
Trebuie gandit IN STI MARE nu in stil "romanesc".
Nicolae Steinhardt a enuntat odata o caracteristica a romanului care cred ca este ABSOLUTA si trebuie sa va ganditi la asta. Citez:
" Pe roman nu poti sa-l duci cu muia (vorba)" Adica desi el spune ca tine, cand vrei sa-l pacalesti, el STIE ca vrei sa i-o faci si nu te crede. Te lasa in plata Domnului. Nu te baga in seama, te ignora si isi vede de treaba. Dovada acestei realitati: 61% dintre romani nu voteaza.
Aducet-i la vot! Aveti 4 ani. Altfel vom fi condusi mereu de 12%+12%=24% de comunisti. Dar astia sunt toti, DOAR 24%.

2 comments:

horia barbat said...

eu zic sa te lasi de politica prin corespondenta :))

du-te in pnl si fa politica la cald si la rece pe bune. o sa constati foarte repede ca n-ai stomac pt. asa ceva, dar vei putea sa treci peste asta. de atunci incolo, poti sa speri ca merita sa mai schimbi ceva.

heraasku said...

Am spus ce am spus sa nu zica ca n-au stiut. De acum nu mai au parte de condescendenta din partea mea. Dar cine sunt eu, nu?! E-he-he...