Blog Archive

cauta in blog

January 3, 2009

Criza si un cuvant al Papei

Papa BenedictPapa Benedict al XVI-lea i-a invitat pe creştini "să nu se teamă", în ciuda umbrelor economice care planează asupra anului 2009, în cadrul predicii rostite miercuri, 31 ianuarie 2008, în cadrul unei ceremonii din Bazilica San Pietro care a inclus primele vespere pentru sărbătoarea din 1 ianuarie a Mariei, Mama lui Dumnezeu, şi intonarea unui Te Deum ca recunoştinţă pentru harurile din 2008. "Acest an se încheie cu conştientizarea unei crize sociale şi economice în creştere, care acum afectează o lume întreagă", a spus Sfântul Părinte. " Deşi la orizont se întrevăd nu puţine umbre asupra viitorului nostru, nu trebuie să ne fie frică".

"Speranţa noastră mare ca şi credincioşi este viaţa veşnică în comuniune cu Cristos şi cu întreaga familie a lui Dumnezeu. Această mare speranţă ne dă tăria de a înfrunta şi depăşi dificultăţile vieţii din această lume". Papa a asigurat că atât anul care s-a încheiat cât şi cel care se află la orizont sunt amândouă sub privirea Maicii lui Dumnezeu: "Prezenţa maternă a Mariei ne asigură în această seară că Dumnezeu nu ne abandonează niciodată, dacă noi ne încredinţăm Lui şi urmăm învăţăturile Sale. Mariei, aşadar, cu afecţiune şi încredere filială, îi prezentăm aşteptările şi speranţele, precum şi temerile şi dificultăţile pe care le purtăm în inimă, în timp ce ne luăm rămas bun de la anul 2008 şi ne pregătim să primim anul 2009".

Pontiful a mai afirmat că criza economică "cere de la toţi mai multă cumpătare şi solidaritate pentru a veni în ajutor în special persoanelor şi familiilor mai greu încercate". El a recunoscut faptul că comunitatea creştină şi asociaţiile diecezane Caritas se implică deja în această direcţie, dar a subliniat că "este necesară colaborarea tuturor, deoarece nimeni nu poate să se gândească să îşi construiască singur propria fericire".


Asteptam si din partea episcopilor nostri cuvinte de putere.

Post a Comment