Blog Archive

cauta in blog

March 16, 2009

Despre Darwin si darwinism nu se poate discuta decat asa

In Dilema a aparut, corect si oarecum la timp, subiectul Darwin. Nimic nou, insa nici vechi. Doar poezie, amor, decizii, cariere, dedicatii. Dawkins Cunoscutul impreuna cu Isaac Newton cel Mort gireaza. Glume, intepaturi. Daca esti tare demonstreaza ca nu e asa. Na!
Biserici care cer iertare lui Darwin. Nu stiu pentru ce. Ca nu au adoptat imediat ceva care si dupa sute de ani a ramas la nivel de anecdota?! Era sa uit. Apare si Poetul. Cartarescu. Nu se putea altfel. Un liberal ca dansul sa-si lase CV-ul negravat de Darwin?! Peste poate. Draguta poezia. Ca totdeauna. Cand Poetul scrie poezie il ador. Dar cand imi cere sa-l iubesc cu tot cu buletin ma feresc.
Neamtu ( domnul.. nu germanul) apuca pestele de coada si incearca sa tina piept stiintei. Fereasca Domnul de asemenea stiinta! Nu se poate discuta cu darwinistii. Ei stiu tot. Au aflat. Si acum ne livreaza concluziile. Pai mai au dansii timp de dialog onest?! Au treaba. Totul e fixat. Ora e stabilita. N'am timp, trebuie sa vina un transport in toamna. Ce ati spus? Cum ca... teorie... Te rog frumos sa citesti Dawkins si compania si daca faci fata vom discuta mai tarziu. Dar ei nu l-au citit pe Dawkins. L-au vazut pe Dawkins. Si e ok. Pentru clasa 11 este ok. Ce structuri lingvistice si aporii energice... Ba, nu!
Darwin, Dawkins, Dwarf...
DDD. Poate sa iasa o carte buna. Filme avem.

Pagina Dilema Veche despre Darwin, aici.

No comments: