Blog Archive

cauta in blog

February 19, 2013

Paul Johnson - Viaţa lui Isus povestită de un credincios

Paul Johnson

Cunoscut istoric si ziarist britanic (n. 1928). A studiat la Stonyhurst si Oxford, a lucrat o vreme la Paris ca redactor-sef adjunct al publicatiei lunare Realites, apoi la Daily Mail si The Spectator, inclusiv in calitate de corespondent de presa. A publicat in multe dintre cele mai cunoscute ziare si reviste si a vizitat toate cele cinci continente pentru a scrie reportaje, a lua interviuri pentru presa si televiziune presedintilor si prim-ministrilor si pentru a tine conferinte unui public de universitari sau de oameni de afaceri. A scris peste treizeci de carti.

Carti:
The Offshore Islanders: A History of the English People
Elisabeth I: A Study in Power and Intellect
A Short History of Ireland
Edward III
Pope John XXIII: A Biography
Pope John Paul II and the Catholic Restoration
A History of Christianity
A History of the Jews
The Birth of the Modern-World Society: 1815–1830
Intellectuals (trad. rom. Intelectualii, Humanitas, 1999) s.a.
Paul Johnson ne vorbeşte în această carte despre viaţa şi învăţăturile lui Iisus. O face cu siguranţa unui istoric, cu talentul unui scriitor şi cu pasiunea unui credincios, oferindu-ne biografia mişcătoare a unei personalităţi care a schimbat cursul istoriei şi a inspirat una din marile religii ale lumii.
„Johnson evaluează puţinele lucruri care se cunosc despre copilăria şi tinereţea lui Isus, şi explică de ce nu se spun mai multe despre acest subiect; discută sentimentele personale ale lui Isus; observă calităţile învăţăturilor lui, în special cele din pilde; subliniază rezervele acestuia faţă de minunile pe care le înfăptuieşte; şi analizează modul diferit în care li se adresează bărbaţilor, femeilor, copiilor şi bătrânilor. Autorul prezintă cele «zece noi porunci» pe care Isus le-a introdus în faptă şi vorbă, cu care voia să-şi pregătească ucenicii nu să schimbe lumea, ci să intre în împărăţia lui Dumnezeu. În sfârşit, Johnson examinează cu o credinţă inteligentă Patimile, Învierea şi perioada care a urmat până la Înălţare." (Ray OLSON, Booklist)
Am pus aici capitolul despre cele 10 porunci ale lui Iisus. Sper sa va fac sa-l cititi pe Johnson. E remarcabil.




No comments: