Blog Archive

cauta in blog

June 16, 2012

sa-l votam in continuare pe Nicusor Dan: dimineata, la pranz si seara de doua ori

ICR-ul pleaca de la Basescu spre Senat. Patapievici pleaca de tot. Cititi Ordonanta de Urgenta.
Un fragment: "luând în considerare faptul că neadoptarea măsurilor propuse prin prezenta ordonanţă de urgenţă va duce, pe de o parte, la prelungirea efectelor profund negative ale unor stări de lucruri care tind să afecteze, cu titlu de permanenţă, sentimentul de apartenenţă la naţiunea română a celor stabiliţi, vremelnic, în alte state, iar, pe de altă parte, la menţinerea unor disfuncţionalităţi referitoare la modul de organizare şi la funcţionarea Institutului Cultural Român".

Halucinant, nu? Inapoi la anii 90.


Cat despre Nicusor Dan... cititi aici ceva despre politica lui, nu despre activismul social. Pentru ca cei care l-au votat nu fac aceasta diferenta: intre politic si social. Il simpatizez dar nu inteleg de ce nu sta acolo unde ii e locul si de unde chiar poate face ceva.
Exemplu de gandire politica Nicusor Dan:
Un text de susținere pentru Crin Antonescu care sună așa:
”Alegerile din 6 decembrie sint intre Basescu-PDL si  PSD-PNL-UDMR-minoritati. Nu am nici o ezitare intre a vota a doua varianta,  adica Geoana: a) votez o mafie mai mica; b) votez o coalitie, deci un  oarecare control reciproc al partenerilor; c) votez speranta unei schimbari  in atitudinea institutiilor statului (de care Antonescu isi leaga viitoarea  cariera politica); d) votez si pentru bucuria de a vedea la Parchet niste oameni care au fost 5 ani scutiti: Videanu, Negoita, Udrea, Falca, Basescu.”
”Articolul lui Patapievici care a fost trimis pe lista este jalnic. In  ciuda formei stiintifice pe care o pretinde, nu demonstreaza nimic. Argumentele pro Basescu pe care le-am citit in discutia de aici de pe lista  sint mult mai pertinente. Imi aduce aminte de articolul lui Cartarescu,  postat acum vreo 3 saptamini, care era o miorlaiala patetica. In schimb,  articolul lui Tolontan si mai ales cel al Alinei Mungiu sint foarte pertinente.”
Unde este surpriza si unde este indecenta? Nu a declarat Antonescu in mod constant in campania electorala (si de ani buni incoace) ca Basescu este principalul rau al clasei politice, ca este principalul lui adversar in campanie si ca principala miza a campaniei sale este indepartarea lui? A spus Antonescu deodata ca Geoana este politician minunat, plin de calitati? A spus doar ca, din aceste doua optiuni, o alege pe cea mai putin rea (nu avea din pacate optiunea Remus Cernea).” Nicușor Dan, 24 noiembrie 2009

No comments: