Blog Archive

cauta in blog

March 21, 2011

Clauza secreta de la Ialta - sau, ce mai vrem?

Soljenitin in Arhipelagul Gulag o spune. Uitasem. Mi-a amintit Boris Souvarine.
Ialta. Churchill, Roosevelt, Stalin. Se spune ca acolo s-a impartit lumea. Asa  e folclorul.  Dar s-a mai intamplat ceva. Ceva inimaginabil, ceva devastator, ceva inuman. Occidentul isi ia angajamentul in fata lui Stalin ca va repatria rusii fugiti in afara URSS. In armata germana au existat aproximativ 2 000 000 de soldati rusi. Stim asta??? Souvarine explica inaintarea rapida a  armatei lui Hitler, pe 1600 de km, prin adeziunea poporului rus care a vazut in germani drept eliberaratori. Apoi tampitul, rasist, a trata pe slavi ca sub-oameni si asa a avut de infruntat Stalingradul. Daca se purta cu ei uman Stalin ar fi fost spulberat.
Operatiunea Keelhaul, asa s-a numit repatrierea rusilor de catre englezi si americani. Va trimit, pentru detalii, aici. Daca vreti sa aprofundati vedeti si Julius Epstein si N. Bethell.
Urmaresc acum o serie din Memorialul Durerii ce prezinta rezistenta din Fagaras. Sunt acolo cateva personaje monumentale: Motrescu, Mogos, Mazilu, s.a. Daca doriti le puteti vedea aici.
Motrescu astepta pe americani si pe englezi. Se uita pe cer si astepta avioanele. Si ca el a fost un popor intreg. Asta in timp ce toti cei ce fugisera de Stalin si luptasera impotriva lui in WWII erau vanati si intorsi in masina de tocat carne a acestui detracat mintal care a bagat in pamant un popor intreg (se estimeaza numarul victimelor lui la circa 100 000 000 de oameni)

Acum suntem partenerii acestui Occident. Facem cu ei totul. Acum, de ex, participam la razboaiele lui cu "dusmanii declarati", nu ai poporului ci ai democratiei. Suntem/ devenim dupa chipul si asemanarea lui. Spunea Michnik ca nu intelege de suntem furiosi caci am vrut alegeri libere, sa circulam, sa publicam sa vorbim liber si acum le avem. Pai oare asta am vrut? Sa fie furia noastra, si a lui Liiceanu, chiar atat de irationala?! Eu sper ca nu.

No comments: